dilluns, 10 de juliol del 2017

ELS COMUNS I EL REFERÈNDUM (10 DE JULIOL DE 2017)


Els Comuns encara pensen en clau autonomista, per a ells només hi ha una sobirania, la d’Espanya, i sense els seu vistiplau tot allò que fem nosaltres és pura ”Commedia dell’arte”, per això consideren el referèndum de l’u d’octubre només com una manera d’expressar-se, com una posada en escena, però no pas com una voluntat ferma i sobirana de ser, amb conseqüències polítiques i jurídiques, ens estant dient que el resultat no és important.

EL SEU HORITZÓ, ENCARA, ÉS L’AUTONOMIA
La seva obsessió és no perdre vots, no perdre l’espai  que ocupen. Per als Comuns la seva preocupació no és si el Parlament de Catalunya té o no té la capacitat sobirana per fer el que està fent, donen per descomptat que no, perquè s’està fent sense el permís del “Gran Hermano”, España, sinó que la seva preocupació és arribar a governar el país,  des de la Generalitat, però no pas com estat, sinó com a una simple comunitat autònoma, ja en tenen prou.

DE MOMENT AL COSTAT DELS PARTITS MONÀRQUICS
Amb la seva presa de posició de nedar i guardar la roba, fan allò que bescanten, la puta i la ramoneta, de fet, ja han pres partit: són al costat dels partits monàrquics, però, per si de cas, no s’oposen frontalment al referèndum (un divertimento).

EL NOSTRE FUTUR
Però si questa és la seva lectura, la nostra és tota una altra. Després de l’aclaparadora votació, i després d’haver guanyat  el ”SÍ”, en un termini relativament curt, i amb totes les dificultats que vulgueu, deixarem de ser espanyols, i passarem a ser responsables d’allò que fem i desfem, i ens agradaria que els Comuns, malgrat la seva tebior, respectessin el resultat i ens ajudessin a situar la nostra nació, el nostre nou estat, al mapa.

DESPRÉS DE LA VOTACIÓ
També és cert que després de la votació poden voler seguir fent el mateix paper i continuar al costat dels partits monàrquics, però més val que tinguin en compte que si després de la votació no es posen clarament al costat del President i no li donen un suport explícit, seran arraconats per la història, hauran nedat i guardat tant i tant la roba, que ells mateixos s’hauran provocat la desfeta.

Visca la terra. Via fora.

F. Ponsatí

Des de l’escola del futur estat, i si pogués ser ja des d’ara, hauríem d’esforçar-nos per fer que la pobresa i la marginació no fossin mai més hereditàries i, per assolir-ho, ens cal que TOTA la mainada, quan acabi la primària, i encara més la secundària, sigui capaç d’entendre el que escolti, comprendre el que llegeixi i expressar-se en català, oralment i per escrit, de forma socialment correcta.      www.llenguaoral.cat