dissabte, 2 de desembre del 2017

EL SR. JUTGE I EL CAP DE SETMANA


PRIMER DUES COSES IMPORTANTS: Volem la llibertats de tots els presoners polítics. // El dia 21-D tothom ha d'anar a votar, no hi hauria d'haver cap raó, per important que pugui semblar, que ho impedeixi. 

Ara el tema. Em sembla impossible que ningú que analitzi professionalment la decisió del Sr. Llarena, li quedi cap mena de dubte que ha dilatat, per raons polítiques i/o gremials, l’empresonament dels Jordi i dels Consellers; perquè és una persona prou seriosa i segur que no ho ha fet perquè era divendres i tenia pressa per començar el cap de setmana.

És evident que les raons personals, dels injustament empresonats, no han canviat en aquest cap de setmana i que continuen sent les mateixes de tot aquest mes. Com a mínim, des de fa una setmana, sap exactament cada detall de cada persona injustament empresonada i ha tingut prou temps per prendre una decisió. Per tot plegat, el fer veure que s’ho rumia durant el cap de setmana ha de ser per altres motivacions que les estrictament professionals.

Entre les raons, segurament, hi ha:

El nostre desig de tornar-los a tenir entre nosaltres. Si els hagués posat en llibertat hauria semblat que tenia en compte el nostre desig i, potser, algú ho interpretaria com un signe de debilitat.

La decisió d’actuar amb celeritat en el cas de la Mesa del Parlament segur que li ha estat criticada, no del tot descaradament, però sí veladament.

La decisió del govern central que sembla que ha premiat la Sra. Lamela per la seva actuació al front de la sala tercera de l’antic “Tribunal d’Ordre Públic”, ara AN., la qual cosa pot portar al Sr. Llarena a no fer cap actuació que pugui semblar absolutament contrària a la feta fins ara des de l’altra tribunal. Es podria interpretar com una crítica entre institucions. 

De totes maneres, si el Sr. Llarena hagués estat tancat en una presó, encara que només fos un sol dia, potser s'ho miraria d'una altra manera.

SI NO FOSSIN PRESOS POLÍTICS
Quina collonada d’expressió és dir que: “No són presos polítics”. Si no en fossin, per sortir de la presó no se’ls obligaria a acceptar, públicament, l’article 155, que ha tingut una concreció més que discutible. Per si algú no ho sap, la seva concreció és una decisió política, perquè enlloc de cap mena de codi legal hi trobareu escrit el que s’ha decidit fer sota l’empara del 155.

ESPERANÇA
Esperem que dilluns, el Sr. Llarena tingui una actuació semblant a la que va tenir amb els membres de la Mesa del Parlament, i no pas amb la que va tenir amb la Molt Honorable Sra. Presidenta del Parlament, o encara pitjor.

FIANCES
Em sembla una equivocació de manual dir, públicament, que ja s’està en disposició de pagar les fiances, sobretot quan encara no han estat fixades. Ara el jutge pot permetre’s el luxe de fixar unes fiances milionàries. “Como ya han dicho que tenian mucho dinero, que paguen”.

EL COLOR GROC
Tant si surten com si no surten de la presó, proposaria que ja des d’ara el groc fos el color de: PER LA LLIBERTAT.
Segons les circumstàncies, tot seguit hi afegiríem: “d’expressió”// “de reunió”//”de pensament”//”de manifestació”// “d’actuació pacífica” // “de voler ser lliures” //...

F. Ponsatí

Catalunya, 2 de desembre de 2017

Ens cal una societat futura amb uns bons fonaments de cohesió social, més justa i, si és possible, encara més participativa i solidària.

Des de l’escola del futur ..., i si pogués ser ja des d’ara, hauríem d’esforçar-nos per fer que la pobresa i la marginació no fossin mai més hereditàries. Per començar a assolir-ho ens cal que TOTA la mainada, quan acabi la primària i encara més la secundària, sigui capaç d’entendre el que escolti, comprendre el que llegeixi i expressar-se en català, oralment i per escrit, de forma socialment correcta.   www.llenguoral.cat 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada