dilluns, 29 d’agost del 2016

EM SEMBLA QUE ALGÚ S’EQUIVOCA



Preveient que el TC espanyol, o qualsevol altra, farà la tonteria d’inhabilitar la Presidenta del Parlament, el govern ja està escalfant motors i demana que, en el cas que passés, hi hagués una resposta ciutadana important, doncs em sembla que la seva petició no hauria ni hagut de plantejar-se i, per tant, s’equivoca. 

Qualsevol possible mobilització de la ciutadana no li correspon al govern encoratjar-la, en tot cas, si li sembla bé, afegir-s’hi.

De totes maneres, i m’ho miri per on m’ho miri, pensar que una manifestació, per nombrosa que fos, pogués fer escabellar qualsevol membre del govern espanyol o del TC espanyol és fer volar coloms, ells només s’immuten si es posa en dubte l’espanyolitat de l’illa de Perejil.

QUÈ FARAN EL PARLAMENTARIS
La inhabilitació segurament hi serà, però, hauríem de pensar que arribarà a foc lent. Aleshores la meva pregunta és molt senzilla: Què farà el Parlament?

Des del meu punt de vista, la majoria independentista, hauria de continuar la feina com s’hi sentissin ploure. Si fan això, segur que una bona colla de la resta s’estriparan les “vestiduras”, com els fariseus, es faran els ofesos i marxaran de la Cambra clavant un sonor cop de porta. Adéu-siau.

Espero que els que es quedin no muntin una comissió per estudiar la situació perquè la situació és clara, o se segueix endavant amb la mateixa Presidenta o que pleguin. Si en comptes de continuar com si res fan algun invent per dissimular-ho ja poden plegar tots i anar-se’n cap a casa, i jo demano eleccions, immediatament.

Si el nostre Parlament no és capaç de plantar cara i passar del TC espanyol, qui li ha de plantar? De fet, estic demanant als nostres parlamentaris que assumeixin el que són, els representants del poble i que es comportin com a tals. Un dia o un altre us haureu de comprometre públicament i haureu de clavar un cop de puny sobre la taula, i els Mossos hauran de decidir a qui serveixen.

Mentrestant deixeu d’anar amb el lliri a la mà i, amb rang de llei, presenteu quina serà  l’organització i el funcionament d’un govern i la d’un Parlament -segons els espanyols- inhabilitat. Podeu dir que, com qui us ha triat és el poble de Catalunya només ell us pot inhabilitar i, per tant, que els tribunals espanyols no hi tenen res a dir-hi. i tot seguiria igual.

EL REFERÈNDUM
És evident que se n’ha de fer un, però després d’haver trencat les cadenes. És absurd voler-ne fer un amb el marc actual, és absurd, inútil i inviable. Ara, la feina és per al Parlament, i si us sembla que amb 72 diputats no hi ha prou recolzament feu com s’ha fet sempre, "molt discretament" busqueu, als altres grups, diputats independentistes o que n’estiguin farts de la situació actual, hi són, i  comprometeu-los a votar la desconnexió, res més, la resta ja vindrà rodada.

Un petit detallet, vigileu que no hi hagi cap membre del govern o de la coalició que faci figa.


Fins d'aquí uns quinze dies, segons com vagi tot plegat.

F. Ponsatí

Visca la terra.

PS: Pel futur, ens cal disposar d'energies netes i renovables en un percentatge prou important com per no dependre d'España.

“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”