dilluns, 12 d’octubre del 2015

SI NO SÓN ESTÚPIDS, ÉS UN PARANY

Segurament més d’un, quan llegeixi aquestes quatre ratlles pensarà que el que exposo és una ximpleria, però ..., em sembla flairar que tot el judici contra el President i les Sres. Ortega i Rigau, ara, no és res més que un parany.

Ningú no dubte que quan va començar era un intent de desestabilitzar i penalitzar la votació popular del 9-N, però han passat els dies i els mesos, i hi ha hagut el 27 de setembre pel mig i, aquest fet i els seus resultats, han fet canviar les línies de treball del govern de Madrid i, per tant, de la judicatura espanyola.

Si és que no són una colla de maldestres, la qual cosa és possible, jo diria que el resultat de tot plegat serà exculpar de tots els càrrecs a tots els “imputats”; i ho faran amb una rapidesa no gaire normal en la justícia espanyola. Aleshores tothom estarà content i satisfet d’haver guanyat, però no serà ben bé així, només ho semblarà.

I quines raons poden tenir per fer-ne tanta via?, doncs una de molt senzilla, que cantem i lloem públicament el bon fer i la imparcialitat del TSJC. D’aquesta manera quan, d’aquí quatre dies, aquest mateix tribunal es planti contra les decisions del Parlament i del Govern no li podrem retreure res. Nosaltres mateixos,  públicament, l’haurem santificat i haurem dit que és un bon tribunal,  imparcial i just.

Em sembla que el que ens convé, com a nació que ha decidit ser lliure, és deixar de reconèixer la capacitat legal dels òrgans dels botxins. Per això proposaria que diguem que mentre el TSJC continuï sent un òrgan depenent del govern espanyol no li reconeixem cap mena de capacitat legal per judicar les decisions del poble de Catalunya i els seus representants.

D’aquesta manera, sigui quin sigui la decisió de l’actual TSJC, li estarem donant el mateix valor i significat que tindria un tribunal estranger.

LES NEGOCIACIONS
Quan dos han de negociar el soroll és el més desconvenient. Estic convençut que arribaran a un acord, però demanaria a la CUP que deixés encara més arraconada  la línia de la personalització, em sembla que va ser un error durant la campanya, i continuar en aquesta línia seria un doble error ara; a part que pertoca a “Junts pel Sí” prendre la decisió de qui proposen per a la Presidència i la línia de govern (amb les aliances i suports que puguin pactar).

Hi ha algú amb dos dits de front que consideri que serien positives o adequades unes noves eleccions?  Ai, sí!,” Ciudadanos”.

Fins d'aquí uns quinze dies.

F. Ponsatí

Visca la Terra.

PS: Pel futur, ens cal disposar d'energies netes i renovables en un percentatge prou important com per no dependre d'España.

“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”