dimecres, 15 d’octubre del 2014

EM PRESENTO VOLUNTARI

Des de fa una colla de mesos  he dit i redit que la “consulta” no es faria. Senzillament conec massa bé el funcionament de les administracions per preveure un altre escenari.

Els qui demanen o demanaven que es tibés la corda fins el màxim, o bé no coneixen el funcionament d’una gran administració (com és la Generalitat) o, amb perdó, són uns inconscients que haurien posat els funcionaris (secretaris, administratius, interventors, policies, bombers, sanitaris ...) contra les cordes.

Fent un salt mortal i incomplint el que havia dit públicament (reunir tots els partits per decidir què farien), el president Mas ha trobat una manera de donar una nova imatge al món d’un poble que vol votar i decidir amb el seu vot: Una jornada de participació ciutadana.

Encara que m’hauria agradat molt més que ho hagués comunicat després d’una reunió amb els partits, l’he de felicitar, de veritat. El món tornarà a veure tot un poble que vol decidir el seu futur i que ho mostra d’una manera clarament inequívoca, reivindicativa, però pacífica i oberta a tothom qui té residència al país. Voleu una cosa més democràtica (govern del poble).

Compte, és una votació que organitza el govern, no és de costellada. Que sigui una nova forma de dir a les urnes el que pensem no vol pas dir que no sigui bona. El camí és tan nou que s'han de fer servir eines noves.

Qui vulgui col·laborar-hi i/o votar ho podrà fer, qui no ho faci que després no ens vingui amb romanços. De les eleccions ja en parlarem el dia 10 –N.


A Catalunya, 15 d’octubre, en el 74 è aniversari de l’assassinat del President Companys.


Fins d'aquí uns quinze dies.

F. Ponsatí

Visca la Terra.

PS: Pel futur, ens cal disposar d'energies netes i renovables en un percentatge prou important com per no dependre d'España.

“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”