dilluns, 14 de juliol del 2014

LA LLEI WERT I EL TSJE a Cat

El Sr. José Ignacio Wert Ortega, ministre del rei, s’ha ficat al cap que ens vol espanyolitzar i té un aliat molt important: el Tribunal Superior de Justícia d’Espanya a Catalunya . Últimament ha decidit emular el TC i fer feines que no li pertoquen passant-se molt en les seves atribucions i abusant del seu càrrec i no diguem en les seves capacitats, ara fan de mestres, de directors, de claustres d’escola, d’AMPA (potser de tot això en podríem dir prevaricació).

Proposo que pels alumnes que vulguin l’escola en espanyol es faci un desdoblament en un 25% del seu horari i es creï un petit grup (potser d’un alumne) que faci aquell 25% en espanyol. Així la resta podrà seguint fent el que ha fet sempre i ens estalviarem que ens robin 6000 euros/any per cada família amb dèries imperialistes.

Segurament algú dirà que això és discriminar. Doncs no senyor, és donar a cada alumne el que li cal d’acord amb les seves necessitats. Ai! o potser és segons les dèries dels seus pares?

El departament podria donar els 6000 euros i un complement al centre afectat perquè llogués unes hores un mestre per la part del 25% de desdoblament. Ben organitzat un mateix mestre podria cobrir més d’un centre.

També es pot dir que els jutges diuen que ha de ser tot el grup, però s’oblida una cosa molt important. Aquests jutges poden arribar-se a pensar erròniament que, legalment, tenen capacitat per dictaminar que els fills dels pares demandants han de rebre un 25% en espanyol, però el que és segur és que no poden dictaminar sobre la resta que no ha fet cap mena de denúncia, ni sobre la forma d’organitzar-ho per part del centre. No tenen ni la capacitat legal, ni acadèmica per atribuir-se aquestes prerrogatives. O sia que si volen aquestes atribucions que pleguin de jutges i se’n vagin a un centre a fer de directors.

EL 9-N
Em faria molta il·lusió poder votar, però no em digueu pessimista, potser només sóc un optimista ben informat. Estic convençut, i ho baso en un convenciment històric, que l’estat espanyol ens impedirà votar el dia 9, i ens ho impedirà fent servir TOTES les seves armes.

Tenint en compte aquesta més que probable situació, proposaria: Que a TOTS els teòrics col·legis electorals del país s’hi posés un cartell d’un metre quadrat que digués aproximadament això: “En aquest col·legi electoral no s’hi pot votar perquè està tancat per ordre del govern espanyol.”


I, per acabar-ho de rematar, de les 09:00 del matí a 2/4 de 10, a TOTS els col·legis electorals hi podria haver una cua de cent persones, només cent, amb un sobre a la mà i, de les 17:00 de la tarda, fins a 2/4 de sis es repetís l’acció, però aquest cop, en els llocs que fos possible, que fossin 1714 o uns quants milers donant unes quantes voltes, cargolant-se, a l’illa de cases de cada col·legi electoral, com volent fer nostres els col·legis electorals en una espiral popular d’infinita força i il·lusió.

Fins la setmana vinent.

F. Ponsatí

Visca la Terra.

PS: Pel futur, ens cal disposar d'energies netes i renovables en un percentatge prou important com per no dependre d'España. 


“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”