dilluns, 26 de maig del 2014

QUAN ES GUANYA, LA HUMILITAT ÉS NECESSÀRIA

És possible que molta de la gent d’ERC hagi fet repicar, internament, les campanes, després de 76 anys s’han guanyat unes eleccions. És lògic i se n’ha d’estar molt satisfet.

De totes maneres em sembla que hem d’estar contents, satisfets, però que un cop passada la primera eufòria hauríem de ser humils.

El meu punt de vista és que hem fet el que s’havia de fer per anar col·laborant a fer créixer la gran onada independentista i, alhora, ajudar a l’estabilitat del govern.

M’he fixat que pràcticament cap comentarista diu que a la resta d’Europa els partits que governen i han fet retallades fortes, tots han perdut suport, alguns molt, i en canvi CiU ha guanyat més de cent mil vots. Em sembla que en bona part són de suport directe al President i a la seva ferma actitud.

A ERC se’ns podrà dir que si hem obtingut aquest bon resultat és perquè ens hem quedat fora del govern, segurament, en part és cert. Hem tingut molt poc desgast. Però ho vàrem encertar, era el que necessitava el país. La seguretat d’un govern amb els suports adequats i l’existència d’un espai de reflexió tranquil·la i amb la mirada il·lusionada posada en el futur.

Hi havia d’haver la possibilitat de votar per la il·lusió sense tenir un recargolament de ventre a causa de les retallades, o haver-ho de fer per un conglomerat de partits, potser encara, sociològicament massa a l’esquerra.

Aquest espai central, responsable i que dóna la seguretat que el procés seguirà endavant és el que ha significat ERC.

Per tant, seria d’agrair que fóssim humils, joiosament humils, si voleu, i proclaméssim que tots -CiU, ERC, Iniciativa i la CUP, amb l’abstenció suau- hem procurat fer un bon servei al nostre país i, que vistos els resultats, ens sembla que tots n’hem d’estar molt satisfets.

Si vol, Europa, pot veure la força que té la gran onada independentista, d’Espanya no me n’espero res. 

Fins la setmana vinent.



F. Ponsatí


Visca la Terra.

PS: Pel futur, ens cal disposar d'energies netes i renovables en un percentatge prou important com per no dependre d'España. 


“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada