dimarts, 20 de maig del 2014

LA CORRUPCIÓ I LA TENSIÓ DEMOCRÀTICA

La humanitat té tendència a la corrupció, és una tendència natural perquè pressuposa estancament, manteniment de la situació. Per això, si no es vol que hi hagi corrupció hi ha d’haver tensió. No n’hi ha prou amb la fiscalització, sinó que la societat, els ciutadans s’han de sentir coresponsables de l’exercici de govern i, per tant, seguir de prop les propostes que fan els governants i l’administració i, si cal, demanar explicacions de perquè s’ha fet així i no aixà, i aquest les haurien de donar.

El resultat de la tensió no té perquè ser l’acord, el consens. El consens pot ser el resultat ocasional d’una situació de tensió democràtica, però no el més usual. El consens sistemàtic seria el resultat d’una manca de tensió i, per tant, de l’inici d’un procés de corrupció.

LA INDUSTRIALITZACIÓ
El nostre país és petit i ara el tenim molt enfocat a serveis, la investigació, medi ambient i, encara que pugui semblar estrany, a l’agricultura; em sembla que tot plegat és un cert bon equilibri, per tant, no és pas el lloc més idoni per posar-hi una gran indústria pesada.

De totes maneres si volem crear més llocs de treball qualificats ens cal una bona indústria mitjana i al seu entorn multitud de petites indústries i tallers. Per poder tenir aquest tipus de xarxa industrial cal crear un ambient administratiu i social que el permeti. Em sembla que ja comença a ser l’hora que ens hi posem i facilitem els tràmits i les condicions per crear-les.

Llàstima de la manca de capacitat de producció elèctrica a través de les energies alternatives.

Però com que tenim tendència a la corrupció, proposaria que hi hagués un seguiment sobre el terreny, com fan els aparelladors en una obra. El seguiment seria la tensió i la seguretat del compliment de les normes.

EL SR. PERE NAVARRO
Si tot va com sembla que anirà ja podem considerar el Sr. Navarro com un cadàver polític. Ell mateix va decidir la transformació quan va tergiversar i mentir sobre “Els fets del bateig”. Un polític que es comporta com un nen malcriat se l’ha de tractar com un nen i no pas com un polític adult, per tant, passi-ho bé Sr. Navarro. No cal ni parlar-ne més.

Fins la setmana vinent.

F. Ponsatí

Visca la Terra.

PS: Pel futur, ens cal disposar d'energies netes i renovables en un percentatge prou important com per no dependre d'España. 


“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada