dissabte, 23 de novembre del 2013

NO ES POT DIR MAI D’AQUESTA AIGUA NO EN BEURÉ

L’altre dia em va semblar sentir des de la tribuna del Parlament que des d’ERC es deia que mai es permetria que els llogaters de pisos de protecció oficial arribessin a ser-ne propietaris encara que fessin molts d’anys que hi fossin i estiguessin en disposició de comprar-los. Potser va ser el tall –fora de context- que vaig sentir, però no em va semblar lògic.

Una cosa és vendre els pisos a immobiliàries o als bancs perquè hi facin negoci i una altra de molt diferent és vendre’ls a qui ja fa molts d’anys que hi és. Hem de tenir en compte que els qui viuen en un pis de protecció oficial no són potentats.

L’ESTALVI
Segueixo pensant que tots els professionals de l’ensenyament obligatori, sense que pressuposés cap augment de sou. haurien de fer 25 hores de classe a la setmana amb alumnes i que la resta de les hores, fins a les 37 i mitja les haurien de fer al centre per reunions, preparació, correcció ...

L’estalvi seria suficient per donar la cobertura necessària a tots els alumnes que ho necessiten i podríem deixar de parlar d’alguns temes que ens haurien de fer caure la cara de vergonya que s’hagin arribat a produir com a conseqüència de la degradació de l’estat del benestar que ha repercutit, fins i tot, amb la mainada en edat escolar.

TRANSPARÈNCIA

És bo que es facin públics els sous, amb dietes incloses, de tota l’administració i, alhora, amb els funcionaris i personal laboral s’hi hauria de posar la costat el nombre d’hores setmanals que han de fer per aquell sou. Ho dic perquè hi ha més d’un que es pensa que els funcionaris cobren molt i treballen poques hores, i no és cert.

Fins la setmana vinent.

F. Ponsatí

Visca la Terra.

PS: Pel futur, ens cal disposar d'energies netes i renovables en un percentatge prou important com per no dependre d'España. 

“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”