diumenge, 30 de setembre del 2012

HISTÒRICAMENT

PROPOSTES per fer des d'ERC (ja es podrien fer ara)
1/ L’espanyol serà llengua oficial per a les relacions amb l’administració.

2/ Tothom qui tingui nacionalitat espanyola la podrà conservar, per tant, hi haurà ciutadans de Catalunya que tindran només nacionalitat catalana, d’altres que tindran nacionalitat catalana i espanyola, i d’altres que només tindran nacionalitat espanyola.

HISTÒRICAMENT
Des de sempre, quan ha calgut canviar alguna cosa important del sistema social, sempre, ha estat el poble qui ha pres la iniciativa.

El governants van fent la seva i no s’adonen que la distància amb el poble es va eixamplant. La gent va acumulant malestar i, de tant en tant, l’expressa amb més o menys d’encert, però d’aquestes primeres manifestacions de malestar no en surt gaire res més que repressió o menyspreu.

Fins que arriba un dia que es reuneix una gran quantitat de gent que, sense proposar-s’ho, s’adona que pensa el mateix i d’aquella gernació en surt una proposta de canvi.

A vegades hi ha algun polític important que de seguida ho entoma i s’hi posa al davant, d’altres són personatges aparentment de segona fila els qui es posen al davant, però sempre ha de ser el poble qui prengui la iniciativa. És el que ha passat, també, aquest cop.

Hi podria haver marxa enrere? És molt i molt difícil.

Amb els espanyols mai ha estat possible entendre-s’hi. Mai han volgut negociar. Només entenen la força, la coacció i l’ocupació. Per això aquest cop, per molt que des de tot el món els diguin que negociïn, no podran fer-ho, mai ho han fet, i no saben com fer-ho.

I recordem-nos-ho, quan ens hem ajuntat cap a una direcció, històricament, sempre hem aconseguit canvis importants. Ara també!!!

F. Ponsatí
“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”  

Visca la Terra.

PS: Pel futur, ens cal disposar d'energies netes i renovables en un p
ercentatge  prou important com per no dependre d'España.