diumenge, 20 de novembre del 2011

PROPOSTA DE SISTEMA DE VOTACIÓ

Canviar el sistema electoral és complicat perquè tothom procura portar l’aigua cap el seu molí, per això la nostra proposta no toca per a res l’estructura que hi ha dissenyada, així no s’haurien de discutir inútilment, però dóna un nou sentit al vot.

La manera de votar hauria de ser molt semblant a l’actual, però fent-ho com ho proposem, no es perdrien tants vots, perquè fins i tot aquells que votessin a partits que és previsible que es quedessin sense representació, si volguessin, podrien donar valor de representació al seu vot.

Es tractaria que es fes una votació doble en una mateixa papereta, la primera opció i la segona opció, si la primera opció es quedés sense representació, els vots, s’afegirien a la segona opció.

Fent-ho així hi hauria un gruix important de vots que no es perdria i el resultat final representaria molt més fidelment el que volen els votants.

El sistema actual és tant limitador perquè els partits no volen saber què pensa la ciutadania, sinó que el que volen és rebre el sagrament que els ungeix com a elegits, independentment del que pensin els votants, per això només pregunten de tant en tant i esperen una resposta acrítica, quan de fet molts vots són determinats per «és la proposta menys dolenta».

F. Ponsatí


“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”  

Visca la Terra.