dissabte, 5 de novembre del 2011

GRÈCIA I CATALUNYA

Algú se n’ha adonat que el famós segon rescat de Grècia de 8.000 milions d’euros, que fa anar de corcoll a tothom i que tot plegat està a punt d’ensorrar els mercats i que ara sembla que quedarà congelat, és LA MEITAT del que Espanya se’ns queda cada any?

Algú ha comptat que els famosos 100.000 milions d’euros amb que és vol recapitalitzar TOTA LA BANCA EUROPEA ÉS EL QUE ESPANYA SE’NS QUEDA EN SIS ANYS?

Algú dia ens adonarem que, a més a més de pagar el beure a tot l’Estat, any rere any, som  cornuts i ens deixem prendre el pel?

Mentrestant nosaltres amb retallades, amb un atur de cavall i amb una merdeta de govern que no s’atreveix a plantar cara i actua com si el dèficit fiscal, la llengua o la cultura fossin negociables.

Si us entreteniu a escoltar els espanyols –d’aquí i de fora- ni parlar-ne del pacte fiscal, i això que, en el millor dels casos, serà una porquerieta comparat amb el concert dels bascos.

Fins i tot amb pacte fiscal és evident que no anirem bé mentre estiguem lligats a Espanya.

Si algú dubte que som una potencia econòmica, esportiva i cultural que llegeixi els diaris, miri la tele o escolti la ràdio i després  faci quatre  números, i s’adonarà que defensar, des d’aquí, el fet de continuar formant part d’Espanya és una collonada o una broma de mal gust.

F. Ponsatí
“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”  
Visca la Terra.

diumenge, 30 d’octubre del 2011

ES VAREN EQUIVOCAR, L’HAURIEN D’HAVER APLAUDIT

Els comentaris que va fer, en una reunió d’advocats, el Sr.Peces Barba prohom del socialisme espanyol i un dels pares de la constitució espanyola sobre l’equivocació que varen fer els governants espanyols impedint que Catalunya s’independitzés (sembla que no se'n va adonar que estava parlant de la Corona d’Aragó) i deixant que Portugal ho fes, varen aixecar una certa polseguera.

Els advocats catalans, des del nostre punt de vista, en comptes de fer-se els ofesos el que havien de fer era picar de mans, i ben fort, perquè és evident que per a nosaltres ens aniria molt millor si no haguéssim d’arrossegar la cadena amb la bola al final que és diu  Espanya.

Les posteriors disculpes del Sr. Peces afirmant que era una broma i que no va ser el mateix bombardejar Barcelona que Gernica sí que són un insult i un menyspreu inacceptable, i sobretot que ho expliqui als morts  que han causat els bombardejos espanyols al llarg de la història i en un estadi més recent, els seus i els dels seus aliats feixistes i nazis.

Qui ho dubtava, una broma veritat?  De porc i de senyor se’n ve de mena.

Comprenem perfectament el Sr. Montilla (patriota espanyol) queixant-se de les paraules del Sr. Peces Barba perquè té molt clar que sense nosaltres Espanya no va enlloc, però és que nosaltres mentre els portem enganxats i xuclant-nos cada any 17.000 milions, tampoc!

Per acabar d’arrodonir la setmana el Sr. Nadal (cèlebre economista, reconegut mundialment? i, pel camí que va, cèlebre botifler) ha discutit les xifres donades pel conseller d’economia Sr. Mas-Colell sobre el dèficit fiscal. Que estrany que no hi hagi  hagut cap economista que els l’hagi discutit seriosament.

És evident que l’autonomia que ens cal és la de Portugal, la resta ja ens ho farem nosaltres.

F. Ponsatí

“EL FUTUR ÉS LA LLIBERTAT, EL FUTUR ÉS SER UN ESTAT.”  

Visca la Terra.